Woning Beheren

Het beheer van een huurwoning kan een tijdrovende zaak zijn waarbij een hoop administratieve taken komen kijken. DWM Vastgoed biedt de mogelijkheid om uw woning te beheren. U kunt op deze manier genieten van uw investering zonder de praktische lasten te hoeven dragen. We maken onderscheid tussen twee soorten beheer.

Financieel/administratief beheer
Administratief beheer begint al bij een essentiële vraag: hoe bepaal ik mijn huurprijs? Ook bij belangrijke zaken als het afsluiten van de juiste verzekeringen kunnen wij een rol spelen. Vervolgens zijn er diverse administratieve handelingen die wij tijdens een huurperiode kunnen verzorgen. Denk hierbij aan het innen en administreren van de binnengekomen huur en de verrekening van eventueel gemaakte kosten. Per kwartaal ontvangt u van ons een duidelijk kostenoverzicht. Het niet op tijd betalen van de huur wordt gesignaleerd. In dit geval helpt DWM Vastgoed met incassomaatregelen om de huurachterstand zoveel mogelijk te beperken. Ook de bijbehorende huurcommissiezaken en correspondentie met huurders of andere partijen verzorgen wij. Vanzelfsprekend stellen wij de huurprijsindexatie op en houden we rekening met de wettelijke jaarlijkse huurprijsaanpassingen.

Commercieel beheer
DWM Vastgoed probeert bij beëindiging van het huurcontract zo snel mogelijk een nieuwe huurder te vinden voor uw woning. Indien de huur wordt opgezegd zal de woning door DWM Vastgoed en de woningbeheerder worden geïnspecteerd. Tijdens de controle waarbij wordt vastgesteld of de woning in goede staat is achtergelaten aan de hand van het originele inspectierapport. In het geval dat de woning niet in overeenkomt met de staat van dit rapport zorgt de woningbeheerder ervoor dat de woning alsnog in goede staat wordt opgeleverd op kosten van de uitgaande huurder.